0723.12.07.21 contact@kealoha.ro

- Despre noi -

Cursuri de dansuri polineziene – Spectacole tropicale – Organizare petreceri

Aloha Dance Academy este prima şi singura şcoală de dansuri polineziene din România. După mulţi ani de studiu şi de practică, observăm cum visul nostru se ȋmplineşte. Cu o pasiune de nestăvilit, am trecut peste orice provocare. Încă de la înființare, ne-am dorit să fim mai mult decât o școală de dans, să fim un fel de „academie” de arte polineziene. Să aducem insulele tropicale şi spiritul Aloha aici, în România.scoala-dansuri-polinezia-tahiti-hawaii

Filosofia noastră

Ne propunem ca prin tot ceea ce facem – de la cursuri și spectacole de dansuri până la organizarea de petreceri – să creem experienţe fericite şi amintiri frumoase.

Ghidul nostru: Legea ALOHA (aşa cum a fost explicată de kahuna Pilahi Paki din Hawaii):
A / Akahai = bunătate, exprimată cu afecţiune
L / Lokahi = unitate, exprimată cu armonie
O / Olu’olu = amabilitate, exprimată cu placere
H / Ha’aha’a = smerenie, exprimată cu respect
A / Ahonui = răbdare, exprimată cu perseverenţă

 

Cui ne adresăm

La Aloha Dance Academy vei putea descoperi ce ȋnseamnă universul plin academie-dansuri-aloha-insule tropicalede emoție al dansului sacru, ancestral, din tărâmurile ȋndepărtate ale Insulelor Hawaii sau Tahiti. Vei ȋntâlni probabil un spaţiu cu aventuri de excepție, unde autenticitatea se regăsește atât în bătăile tobelor cât şi ȋn relaţiile interumane.

Aici eşti binevenit(ă) indiferent de vârstă, religie sau naționalitate. Ești bine primit(ă) oricare îți este profesia și indiferent din ce categorie socială provii. La fel de bine, poți avea câteva kilograme în plus, sau în minus…. pentru că dansul te ajută să ajungi la cea mai bună formă fizică a ta. Și la o stare de spirit superioară, cu inima deschisă. Poate vrei să relaționezi şi să-ţi faci prieteni noi, cu aceleaşi pasiuni ca şi tine. Sau poate că pur și simplu simți nevoia să ȋnveţi ceva nou şi provocator.

Te așteptăm cu aceeași dedicație și entuziasm chiar dacă nu te interesează nimic din toate acestea, ci doar vrei să organizezi următorul eveniment festiv în stil tropical.

Ușa noastră va fi mereu deschisă pentru tine și când ai programată vacanța de vis spre o insulă exotică din Pacific, dar și când te pregătești pentru un party hawaiian. Călătorim ȋmpreună către inima culturală a Polineziei, ȋn ţinuturi paradisiace ȋncărcate de energie pozitivă, iubire, bucurie şi optimism. Atâta timp cât primul tău impuls vine din suflet iar dorința ta de cunoaștere este dublată de un spirit de cooperare, te vom primi cu brațele deschise în ohana (= familia) noastră. De fiecare dată cu mult drag.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Echipa Aloha Dance Academy – Instructori Cursuri de Dans și Ateliere de Artă

Amira – Fondatoare Aloha Dance Academy; profesoară de dans, coregrafă, dansatoare

profesoara-de-dans-AmiraAloha! Eu sunt Amira, fondatoarea școlii de dansuri Aloha Dance Academy. Dar, mai întâi de toate, sunt dansatoare, coregrafă și profesoară de dans. De-ar fi să mă întorc în timp, aș îmbrățișa aceeaşi carieră. Dansul a fost, este și va rămâne prima mea iubire. Dans contemporan, balet clasic, dansuri latino sau orientale (belly dance)? Cred că fiecare stil are un farmec aparte și poate să transmită un mesaj pentru suflet. Poate să exprime totul de la bucurie debordantă la o stare de dor profund.

Te vei întreba poate de unde orientarea mea către dansurile polineziene… Alegerea, deloc întâmplătoare, se bazează pe o altă pasiune: călătoriile. Mereu am fost atrasă de alte culturi, am vrut să descopăr tradiții, meleaguri și popoare diferite. Pentru mine, experienţa cunoaşterii lumii, cu diversitatea ei culturală, este foarte valoroasă.

Filozofia Aloha şi practicile ei spirituale mi-au atras atenția în mod deosebit. La fel și frumuseţea naturală și puritatea insulelor, dar și artele tradiţionale și simplitatea hawaiienilor.

În martie 2010 am lansat proiectul Ke Aloha, ce a devenit Aloha Dance Academy. Un concept ȋndrăzneţ, original, ȋn culori de insule tropicale. Sub aceeaşi pălărie, se reunesc: cursuri de dans şi arte, reprezentaţii artistice şi servicii de organizare evenimente. Încă de la ȋnceputul proiectului am urmărit să studiez orice noțiune în măsură să mă apropie din ce în ce mai mult de obiectivul primordial: promovarea dansurilor hawaiiene (ȋn special) şi a artelor insulelor polineziene (la modul general) ȋn România.

De exemplu, am vrut să înțeleg mai bine viziunea spirituală a locuitorilor din Insulele Aloha, de aceea am căutat şi am ȋnceput să aprofundez acest subiect. Mai ȋntâi metoda de vindecare Ho’ oponopono denumită şi terapia iertârii. Apoi am primit inițierea în Huna, considerată o practică spirituală hawaiiană străveche. Am urmat cursurile de masaj hawaiian lomi lomi kahuna. Un tip de masaj comparabil cu un dans sacru, o rugăciune ȋn mişcare ce armonizează toate nivelurile fiinţei. Bineȋnţeles, am studiat istoria, legendele şi despre zeii ȋn care cred băştinaşii.

Însă mai lipsea ceva, anume contactul direct cu sursa. Și uite-așa, la sfârșitul anului 2014, mi-am făcut bagajul. Destinația? HawaiiI Ce a urmat, a fost o vacanță fantastică de câteva săptâmâni în insulele tropicale din mijlocul Pacificului. Un vis devenit realitate! O experienţă culturală care mi-a hrănit, până la un punct, dorinţa de cunoaştere.

La ȋnceput eram o dansatoare curioasă şi pasionată de stilurile hawaiiene. În timp, am devenit profesoară de dansuri cu atestat internațional. Am absolvit cursurile pentru instructori de dans atestate de ANC și Ministerul Educației (București, 2014). Ulterior, am absolvit cursurile intensive organizate de Maikea, una dintre primele şi cele mai mari şcoli internaţionale de dansuri polineziene, cu sediul ȋn Barcelona (2015, 2016, 2017).

Te pot ajuta şi pe tine să descoperi artele polineziene şi minunata lume a dansurilor din insule. Susţin cursuri şi ateliere de dansuri hawaiiene (hula), dansuri tahitiene (ori) şi dansuri maori (cu poi) ȋn cadrul Aloha Dance Academy din Bucureşti.

Erika – Profesoară de dans, coregrafă, dansatoare

Aloha! Numele meu este Erika, m-am născut ȋn Italia dar locuiesc ȋn Insulele Tenerife (Spania). Pasiunea pentru dans o am de când mă știu, însă abia în anul 2009 am luat hotărârea să mă specializez. Pe o perioadă de aproape 12 luni, poate cele mai minunate din viața mea de până-acum, am locuit în Hawaii.

Aici, ȋn mijlocul „Insulelor Paradisului”, am învățat de la profesori şi dansatori profesionişti stilurile tradiționale şi moderne de hula şi de ori. Aici am descoperit şi am ȋnţeles unul dintre conceptele fundamentale din cultura hawaiiană: ʻohana, sau familie, ce simbolizează legăturile strânse şi cooperarea ȋntre membrii unui grup de oameni. Prin participări la spectacole și la concursuri locale, am reușit să mă apropii de cultura Pacificului și să acumulez o experiență nesperată.

Odată cu revenirea acasă, ȋn Europa, am continuat să mă perfecționez, mergând la cursuri în Italia şi Spania. În paralel, am urmat Psihologia și, ulterior, Alimentație și Dietetică la Universitatea Laguna din Tenerife.

În vara anului 2016, am plecat ȋntr-o nouă călătorie de studiu spre Hawaii. Mai mult decât o vacanță exotică, această din urmă ieșire a reprezentat o șansă în plus să mă dezvolt ca dansatoare şi ca profesoară de dansuri. Am participat la un stagiu intensiv de pregătire la o școală de dansuri tradiționale hawaiiene, denumită halau. Aici sunt reguli foarte stricte şi toată lumea acordă o maximă seriozitate moştenirii culturale. Profesorii mi-au trezit şi mai mult respect si consideraţie faţă de esenţa spirituală a acestor dansuri, dedicate odinioară ȋn special zeilor.

Ceea ce ȋmi doresc este să transmit mai departe pasiunea mea, prin cursuri şi workshopuri de dans hawaiian și tahitian. În general mă poţi ȋntâlni la Ohana Aloha, școala mea de dansuri din Tenerife, dar şi ȋn România, la invitaţia Amirei de la Aloha Dance Academy din Bucureşti. M-aș bucura nespus să te cunosc, să dansăm şi să cântăm ȋmpreună melodiile Polineziei.

Ionica Badea – Designer Floral, Îndrumătoare Ateliere Creaţie Florală

Ionica designer florist Paradisul FlorilorAloha, eu sunt Ionica. Pentru că iubesc florile, mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume: aceea de decorator designer floral. Am terminat Dreptul şi chiar am profesat pentru o vreme. Însă pasiunea pentru flori m-a determinat să renunţ la o carieră în acest domeniu şi să ma dedic în totalitate florilor. A fost o alegere pe care am făcut-o cu sufletul.

Florile şi plantele, în general, trezesc în mine partea sensibilă. Artă, creativitate, imaginaţie, talent şi îndemânare, toate orientate către revelarea Frumosului. Florile vorbesc cu noi, ne spun cele mai minunate poveşti. Sunt alături de noi în cele mai speciale momente: aniversări, nunţi, sărbători diverse. Ce ar fi viaţa noastră de zi cu zi fără prezenţa lor în spaƫiile în care locuim, lucrăm, ne jucăm sau ne plimbăm? Este o întrebare căreia mai bine să nu îi aflăm răspunsul. Eu una îmi doresc şi imi place să trăiesc înconjurată de flori. Parfumul, textura, modelele şi culorile lor m-au cucerit de la prima întâlnire. Încă din copilărie am simţit o apropiere mai specială faţă de natură.

 

Adina – Instructoare Dans cu Cercuri Hula-Hoop, Dansatoare

Adina instructoare hula hoop danceLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Daniela Dumitru – Trainer Terapii SPA, Terapeut 

Daniela Dumitru - trainer masaj SPA hawaiian lomi lomiFii prezent în atingerea ta şi ea va deveni un dar divin către vindecare!

Cred că, indiferent de cultură, religie, clasă socială, atingerea prin masaj a fost și este una dintre cele mai importante căi de comunicare trup – minte – suflet. Atingerea descrie subtil esența interioară a fiecarui om. Il ajuta sa se inteleaga, să-și găsească o cale ideala de comunicare cu el însuși. Urmeaza apoi calea naturală către vindecare.

Îndrăznește să deschizi o nouă poartă către cunoaștere și să redescoperi terapeutul din tine!

Dorește! Primește! Dăruiește!

Constantin Nicolau – Profesor de Ukulele și Percuţie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laboru.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.